Често задавани въпроси

  • Прахосмукачката ми губи мощност. Какво да правя?

Най-честите причини прахосмукачката Ви да губи мощност е прекалено пълна торба или запушен маркуч. Също може да е запушен или замърсен филтъра. Затова проверете дали някой от изброениете проблеми не е причината за загуба на мощност във Вашият случай. Извадете маркуча от прахосмукачката и проверете смукателната мощност. Ако вече сте сменили препълнената торба, проверили сте маркуча и филтъра, а прахосмукачка все още е със слаба мощност се консултирайте със сервизен специалист.

  • Мога ли да използвам торба от всеки тип хартия/текстил?

Не, не използвайте нищо друго освен правилната торбичка за вашата прахосмукачка, направена да отговаря за Вашия модел. Нашите торби са направени от специален вид материал, който спира мръсотията, като същевременно позволява на голяма част от въздушният поток да преминава през торбата.

  • Кога трябва да сменя торбичката на прахосмукачката ми?

Някои прахосмукачки имат индикатор за прах, въпреки това Вие трябва периодично да проверявате торбичката и да се уверите, че не е прекалено пълна. Сменяйте редовно Вашата торбичка, за да удължите живота и оптималното функциониране на Вашата прахосмукачка.

  • Кога трябва да сменя филтъра на прахосмукачката ми?

Всички прахосмукачки са различни, както и инструкциите които производителите дават за всеки модел. Добре е периодично да проверявате, че филтъра не е замърсен. Ако филтъра е замърсен, въздуха, който излиза няма да е достатъчно чист и прахосмукачката ще намали мощността си.

  • Мога ли да използвам моята прахосмукачка за изсмукване на гипс или циментов прах?

Най-честата причина за развален двигател е много финният прах от мазилка, гипс или цимент. Когато праховите частици достигнат до двигателя те просто го износват изключително бързо. Може също да запушат електрическата част на двигателя и да причинят късо съединение.

  • Как да намерите подходящата торба за подмяна за Вашата прахосмукачка?

Започнете с нашето тъсене по марка и модел прахосмукачка. Ако не може да намерите правилната торбичка, моля свържете се с нас като оставите данни за марката и модела на прахосмукачката Ви?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *